MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
Vereniging Arts en Leefstijl
kosten
basistarief
€ 60
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Algemeen & overig
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
E-learning: Gezond oud - levenslang vitaal
Accreditatie Periode: 21-5-2025 t/m 17-5-2027

Introductie Gezond oud - levenslang vitaal

Dit hoofdstuk introduceert het onderwerp gezond ouder worden en benadrukt de urgentie van een gezonde leefstijl. Het biedt een basis aan informatie over de lichamelijke veranderingen bij het ouder worden en de betekenis van gezond ouder worden.

Gezonde leefstijl

Dit hoofdstuk verdiept zich in de verschillende leefstijlpijlers die van invloed zijn op gezond ouder worden: voeding, beweging, verbinding, ontspanning, slaap en middelen. Per pijler wordt uitgelegd welke invloed deze heeft en welke adviezen bijdragen aan gezond ouder worden.

Zintuigen

Dit hoofdstuk bespreekt de impact van veroudering op de zintuigen en de gevolgen hiervan voor de kwaliteit van leven van ouderen. Daarnaast wordt ingegaan op wat je als zorgverlener kunt doen om deze effecten te beperken.

Gespreksvoering

Naast kennis over gezond ouder worden, is het essentieel om te weten hoe je deze kennis in een gesprek toepast. Dit hoofdstuk gaat hier dieper op in. Daarnaast wordt het belang van het bespreken van de laatste levensfase benadrukt, evenals het belang van een open houding naar de patiënt.

Na het doorlopen van deze e-learning:

  • Begrijp je de impact van een gezonde leefstijl op het fysieke, mentale en sociale welzijn van ouderen en kan je dit uitleggen en hiermee ouderen motiveren om kleine haalbare leefstijlaanpassingen door te voeren.
  • Weet je hoe je sociale, fysieke en mentale achteruitgang bij ouderen kan herkennen en effectieve interventies kan toepassen om de zelfstandigheid en kwaliteit van leven te bevorderen.
  • Kan je adequaat omgaan met veelvoorkomende uitdagingen bij ouderen, zoals slaapproblemen, stress, angst en zintuiglijke achteruitgang en passende ondersteuning bieden op basis van praktische adviezen en hulpmiddelen.
  • Weet je hoe sociale interacties, voeding en beweging bijdragen aan gezond ouder worden en kan je deze elementen laagdrempelig integreren in het dagelijks leven van ouderen.
  • Kan je op een empathische en motiverende manier in gesprek gaan met ouderen over gevoelige onderwerpen zoals alcoholgebruik, roken en wensen voor de laatste levensfase, waarbij de regie en autonomie van de patiënt centraal staan.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!